четвер, 24 березня 2016 р.

23 березня 2016 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського центром практичної психології та соціальної роботи було проведено навчальний семінар-тренінг для практичних психологів   дошкільних навчальних закладів області з проблеми "Психологічна допомога дітям дошкільного віку у кризових ситуаціях".  
У заході взяли участь 22 практичні психологи дошкільних навчальних закладів області.
         У ході семінару методист Центру Антоненко О.М. ознайомила учасників зі специфікою психологічної допомоги дітям дошкільного віку у кризових ситуаціях, окреслила причини виникнення психотравм у дітей дошкільного віку та особливості їх подолання, презентувала методики для проведення психокорекційної роботи, які були практично опрацьовані учасниками під час проведення тренінгу «Техніки психологічної допомоги дітям дошкільного віку у кризових ситуаціях».
         Теоретичні засади психологічної допомоги дітям дошкільного віку у кризових ситуаціях було висвітлено Чепурною Г.Л., доцентом, к.психол.н., завідуючою кафедрою психології обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського.
         Особливості системної корекційної роботи практичного психолога з сім’ями, що опинились у кризових станах презентувала методист Центру Лісовецька І.М. на тренінговому занятті «Пошук та відновлення ресурсів у кризових ситуаціях». Учасникам семінару було надано електронні матеріали щодо надання   психологічної допомоги дітям дошкільного віку у кризових ситуаціях  та рекомендації для їх впровадження.

Немає коментарів:

Дописати коментар