понеділок, 6 лютого 2017 р.

В рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського союзу та адмініструванням ГО «МАРТ»,  громадська організація центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» приняла участь у другому конкурсі малих грантів «Підтримка місцевих органів самоврядування та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні» з проектною пропозицією «Точка опори 2» та отримала позитивний результат.

З 1 лютого по 31 липня в нашій області стартує проект «Точка опори 2» мета якого - сприяння абілітації комбатантів, демобілізованих, переселенців  і членів їх родин до мирного життя та їх  інтеграція у життя громади Чернігівщини.
Діяльність проекту  спрямовано на відновлення психологічного та фізичного здоров’я, соціальну адаптацію та реабілітацію учасників АТО, їх сімей; переселенців; сімей, члени родин яких загинули під час проведення антитерористичної операції до нових умов життя.
Протягом 2014-2016 років волонтери-психологи «Ресурсу» надавали різнопланову психологічну допомогу військовослужбовцям та членам їх сімей, родинам загиблих, переселенцям. В процесі спілкування більшість висловлювали бажання отримувати комплексну допомогу для можливості відновлення нервової, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату, проблеми які виникли на фоні військового конфлікту в зоні АТО. Проаналізувавши цей комплекс проблем, члени громадської організації знайшли вихід у використанні для реабілітації новітніх методик відновлення нервової системи та опорно-рухового апарату, які майже не мають медичних протипоказань і не потребують спеціальної медичної підготовки та досить швидко дають позитивний результат і сприяють відновленню психофізіологічних характеристик організму. Була розроблена реабілітаційна програма по психологічному відновленню комбатантів, яка розрахована на 14 днів безперервної взаємодії.  Для дітей учасників АТО, дітей-переселенців, дітей із сімей загиблих розроблені та впроваджені тренінгові програми «Відновлення ресурсів», «Шлях до успіху».
Проаналізувавши результативність роботи та отримавши позитивний результат, маючи постійний запит на надання психологічних, фізичних, реабілітаційних послуг, психологи-волонтери і далі будуть впроваджувати ці методи у свою роботу.
Так, на базі «Ресурсу» продовжать свою діяльність групи підтримки для ветеранів АТО; групи підтримки для родин  учасників АТО; тренінгові групи для дітей учасників АТО, військових переселенців, волонтерів. Психологи надаватимуть консультативні послуги.
З метою фізичної реабілітації учасники АТО та члени їх родин можуть пройти процедури флоат-терапії (по відновленню психо-емоційного стану та нервової системи), масажу, заняття на тренажері  «Сухожил» (по відновленню роботи м’язів, сухожиль).
З метою формування патріотичної свідомості сучасної молоді, на базі центру учасниками АТО створено музей «Незламні».
Унікальність цього проекту полягає у налагодженні співпраці з іншими регіонами України з метою обміном досвіду. Так у рамках реалізації партнерського проекту з громадськими організаціями «Ріка Життя»              (Дніпропетровська область) та «Закарпаття-Донбас» (Закарпатська область), ГО «Ресурс» надасть експертну підтримку, методологічні напрацювання та досвід практичної роботи у сфері здійснення психофізичної реабілітації та соціальної адаптації  учасників  АТО,  членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів, а також вимушено внутрішньо переміщених  осіб із Криму та Східних регіонів України для впровадження їх в діяльність партнерськими організаціями. Найбільш успішний досвід організацій-партнерів буде впроваджений в діяльність ГО «Ресурс», що підвищить ефективність надання послуг для цільових груп у регіоні.
Надання послуг громадською організацією центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» - на безкоштовній основі.
Наша адреса: м. Чернігів, вулиця Толстого, буд. 25.
Телефон: 073-311-60-19; 093-034-08-17; 64-34-66.
 Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «Ресурс» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.

Методист обласного центру практичної психології
і соціальної роботи;
керівник проекту «Точка опори 2»                                                 І.Лісовецька

Немає коментарів:

Дописати коментар