вівторок, 24 квітня 2018 р.

Навчальний семінар «Профілактика проявів насильства в сім’ї та освітньому закладі»


23 квітня 2018 року на базі районного методичного кабінету відділу освіти Менської районної державної адміністрації заступником директора  обласного центру практичної психології і соціальної роботи Грищенко Іриною Володимирівною проведено навчальний семінар для педагогічних працівників та працівників психологічної служби Менського району з проблеми «Профілактика проявів насильства в сім’ї та освітньому закладі». 
У ході семінару було розглянуто наступні питання:
1.     Актуальність проблеми насильства серед учасників освітнього процесу. Нормативно-правові документи, які регламентують розв’язання проблеми.
2.     Види та індикатори проявів насильства.
3.     Етичні засади у роботі з особою, яка зазнала насильства.
Акцентувалася увага на формах роботи працівників психологічної служби щодо формування у дітей адекватної самооцінки, впевненості у собі,  вміння розпізнавати та проговорювати власні емоції, стабілізації емоційного стану, формування стресостійкості, прийомах розв’язання конфліктів.
Протягом семінару були розглянуті питання профілактики насильства в освітньому середовищі, здійснено презентацію профілактичних  програм «Навчіть дитину захищатися» та «Я вмію себе захистити».
Учасниками семінару  практично опрацьовані вправи з організації роботи у закладі освіти з метою попередження насильства щодо дітей, надано методичні рекомендації.

Немає коментарів:

Дописати коментар