середу, 26 вересня 2018 р.

Від 17 до 21 вересня 2018 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти                     імені К.Д. Ушинського Третинніковою Людмилою Андріївною, методистом обласного центру практичної психології і соціальної роботи, проведено тематичні курси для практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти з проблеми «Базові навички медіатора в освітньому закладі. Забезпечення участі жінок і дітей у вирішенні конфліктів та миробудуванні».
Спецкурс створено з метою забезпечення розвитку професійної компетентності педагогічних працівників та підготовки їх як медіаторів для системи освіти шляхом імплементації кращих європейських та світових стандартів медіації; формування навичок надання послуг медіації на професійних засадах, поширення практики мирного вирішення спорів ненасильницькими методами для миробудування, профілактики та розв’язання конфліктів в освітньому середовищі, в групах та громадах, які постраждали від конфлікту.
У ході проведення курсів матеріал надавався за допомогою інтерактивних форм і методів навчання, що полегшувало засвоєння матеріалу та сприяло включенню до процесу навчання всіх слухачів курсу.
Із метою формування та підвищення рівня конфліктологічної культури учасників навчання було опрацьовано засади конфліктології.Практичне відпрацювання техніки медіації практичними психологами та соціальними педагогами під час курсів дозволить їм ефективно впроваджувати її в освітньому закладі серед здобувачів освіти.
Участь у курсах взяло 20 працівників психологічної служби системи освіти області.

Немає коментарів:

Дописати коментар