вівторок, 29 січня 2019 р.

Навчальний семінар «Навички первинної психологічної допомоги дітям у кризовому стані»

  29 січня 2019 року на базі Ічнянської гімназії імені Васильченка методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівській області Лісовецькою Іриною Миколаївною для заступників директорів з виховної роботи, класних керівників, практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти Ічнянського району та Ічнянської об’єднаної територіальної громади  проведено навчальний семінар «Навички первинної психологічної допомоги дітям у кризовому стані».
 Відкрив навчальний семінар Івченко Володимир Іванович, начальник відділу освіти Ічнянської міської ради, який акцентував увагу на важливості надання ефективної практичної психологічної допомоги учасникам освітнього процесу у посттравматичний  період та проведення профілактичних заходів щодо формування навичок стресостійкості.
У ході семінару розглядалися ситуації та події, що можуть носити стресовий характер.  Методист ознайомила учасників з поняттям, складовими та наслідками стресу, тілесними проявами стресової реакції. Було детально висвітлено реакції на стрес у дітей різних вікових категорій та надано рекомендації  педагогам і батькам щодо особливостей перебігу стресових реакцій». Тренінговий формат семінару дозволив учасникам практично опрацювати запропоновані методистом техніки та вправи щодо формування стресостійкості та стабілізації психоемоційного стану, розвитку навичок первинної психологічної допомоги дитині у кризовому стані. Також було опрацьовано ресурсні техніки щодо попередження емоційного вигорання у педагогічних працівників. У семінарі взяли участь 25 працівників освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар