понеділок, 11 листопада 2019 р.

Восьмикрокова програма по роботі з втратою з групами дітей та підлітків, які втратили близьких людей

Від 07 до 09 листопада методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Ірина Лісовецька взяла участь у навчальному семінарі ведучих груп «Восьмикрокової програми по роботі з втратою з групами дітей та підлітків, які втратили близьких людей».  
Семінар проводився Центром по роботі з втратою «РОДИННЕ КОЛО». Протягом останніх трьох років «РОДИННЕ КОЛО» є партнером норвезького Центру по роботі з важкими втратами університетської лікарні Акерсгус. І саме завдяки цьому партнерству були перекладені, адаптовані та видані методичні посібники для груп підтримки дорослих, які втратили близьких людей, і для груп підтримки дітей та підлітків.
Захід проведено сертифікованим тренером «РОДИННОГО КОЛА» Іриною Басистою.  Підтримує проект Міністерство охорони здоров'я Норвегії та Міністерство закордонних справ Норвегії.
Семінар проводився виключно для фахівців, які мають практичний досвід роботи з втратою та готові проводити групи підтримки за 8-кроковою програмою.
Методична програма складається з 8 зустрічей. Є окремі програми для 4 вікових груп дітей та підлітків: від 3-х до 6-ти років; від 7-ми до 10-ти років; від 11-ти до 14-ти років; від 15-ти до 18-ти років.   Паралельно з групами дітей і підлітків обов’язково проводяться групи для батьків або осіб, що їх замінюють. Такі заняття спрямовані на надання інформації про особливості перебігу втрати у дітей та підлітків різних вікових категорій; зниження рівня стресогенності цих реакцій; методи, завдяки яким діти і батьки можуть бути ресурсом один для одного у ситуації втрати.
Семінар проводився на базі комунального закладу «Чернігівській обласний центр комплексної реабілітації  та обслуговування учасників бойових дій, членів їх сімей та родин загиблих». 

Немає коментарів:

Дописати коментар