понеділок, 23 грудня 2019 р.

Навчання за профілактичною програмою «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

Від 16 до 20 грудня 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Третинніковою Людмилою Андріївною, методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області проведено курси з підготовки педагогів-тренерів з профілактичної програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Програма має гриф Міністерства освіти і науки України та схвалена до впровадження в освітніх закладах.
Метою програми є формування обізнаної, впевненої, відповідальної, соціально активної особистості та профілактика торгівлі людьми. Програма складається із 4-х блоків, які відповідають базовим компонентам розвитку та становлення особистості:
«Ставлення до себе» (особистісне самовизначення);
«Ставлення до інших» (самовизначення у сфері комунікації);
«Ставлення до діяльності» (поведінкове та професійне самовизначення);
«Ставлення до навколишнього світу» (суспільне самовизначення).
Варіативність Програми дозволяє обрати оптимальну кількість годин для кожного класу, враховуючи потреби молоді, рівень її розвитку та соціального досвіду.
Учасники навчання ознайомилися з методикою впровадження Програми, відпрацювали практичні вміння та навички щодо впровадження вправ, що дозволить здійснювати комплексну профілактичну роботу в освітньому закладі.
Слухачі тижневих курсів отримали сертифікат від Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти
імені К.Д. Ушинського щодо проходження курсу з впровадження профілактичної програми виховних заходів із попередження торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», методичний матеріал у електронному вигляді (модулі для здобувачів освіти 7-11 класів, програми гуртків і факультативів для 7-10 класів), інформаційні буклети з попередження потрапляння до ситуації торгівлі людьми.

Презентація

Немає коментарів:

Дописати коментар