четвер, 9 червня 2022 р.

Будь-які потрясіння в суспільстві, особливо такі серйозні, як війна, коли багато громадян України втратили рідних та близьких людей, житло, роботу, звичний стиль життя і продовжують перебувати у стані невизначеності  сприяють збільшенню випадків домашнього, сексуального та інших випадків насильства.

Під час війни від насильства найбільше страждають традиційно вразливі категорії - жінки, діти, люди похилого віку, особи з інвалідністю, вимушені переселенці.

Постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, мають право на:

ü   безоплатне отримання медичної, соціальної та психологічної допомоги, інших соціальних послуг;

ü   безоплатну вторинну правову допомогу;

ü   конфіденційність інформації особистого характеру.

Крім того, завдяки співпраці Мінсоцполітики з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ).

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:

1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує повний спектр послуг.

2. Протягом 3-х діб – обстеження, консультація психолога/психотерапевта, призначення лікування.

3. Для киян можливий амбулаторний варіант, коли вдень можна отримувати вищезгадану допомогу, а потім повертатись додому.

Для додаткової інформації з питань влаштування до Реабілітаційного центру можна звертатися на Гарячу лінію Представництва МОМ в Україні – 527 або 0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00).

Немає коментарів:

Дописати коментар