середу, 28 червня 2023 р.

Навчання для педагогічних працівників та практичних психологів закладів освіти за програмами «Безпечний простір» та «Навчіть дитину захищатися»

 

Від 19 до 23 червня 2023 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області було проведено навчання для педагогічних працівників та практичних психологів закладів освіти за програмами «Безпечний простір» та «Навчіть дитину захищатися».

Слухачі отримали добірку матеріалів, які було систематизовано та розміщено в  Google класі групи. Матеріали включали в себе навчально-методичні посібники Програм, затверджені та рекомендовані для впровадження МОН, відео вебінарів та практичних занять, роздатковий матеріал для проведення занять, інструкції та рекомендації.

У ході ознайомлення з теоретичним блоком програми було акцентовано увагу учасників на актуальності навичок, формування яких передбачено програмою в учасників освітнього процесу. А саме, уміння визначати та аналізувати власний емоційний стан, формувати позитивні копінг-стратегії, розуміти причини страхів та гніву, як наслідків стресових ситуацій. Також важливими навичками у часи війни є вміння віднаходити власні ресурси та активізувати їх, будувати модель безпечної поведінки, оцінюючи ризики та загрози власній безпеці тощо.

Практичний блок програми проходив в інтерактивній формі – педагоги та психологи продемонстрували ключові вправи з програми та проаналізували їх системність та методику проведення.

Участь у навчанні взяло 16 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар