четвер, 19 листопада 2015 р.

Впровадження Програми «Відверта розмова» у 2015-2016 навчальному році

18 листопада 2015 року 26 педагогів-тренерів із числа працівників психологічної служби системи освіти області працювали над питанням впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми для підлітків та їх батьків «Відверта розмова» у 2015-2016 навчальному році.
Програма стартувала у 2010 році в навчальних закладах міста Чернігова, згодом її стали впроваджувати у школах районів. Основна ідея полягає у формуванні в учнів відповідального ставлення до власного здоровя у профілактичній співпраці з їх батьками. Реалізується Міністерством молоді та спорту  України (наказ Мінмолодьспорту від 21.01.2014 №104 “Про затвердження Положення про Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію “Відповідальність починається з мене”, який зареєстровано Міністерством юстиції України 05.02.2014 №219/24996в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної компанії «Відповідальність починається з мене», у співпраці з  Міністерством освіти і науки України, Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України. У 2012 році Програма удостоєна Міністерством освіти і науки України Золотої медалі у номінації «Упровадження педагогічних інновацій в освітню практику» та рекомендована для впровадження на національному рівні як факультативний курс.
В ході тренінгу учасники висловили свою думку щодо впливу занять на попередження вживання алкогольних напоїв підлітками та позицію щодо впровадження Програми у цьому навчальному році в рамках просвітницької роботи.  Муга І.М., соціальний педагог Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №34, поділилася досвідом проведення тренінгів серед учнів 7 класів. Проведені інтерактивні вправи,  Грабовець О.В.,  психологом Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №29 та Олексенко А.О., психологом Чернігівської гімназії №31,   сприяли усвідомленню важливості роботи з учнями і батьками як чинника досягнення мети Програми. Чала Т.І., директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи, ознайомила з аналізом впровадження Програми та надала методичні рекомендації щодо проведення занять та їх планування у 2015-2016 навчальному році.
                                                                                                         Директор Центру Т.І.Чала 

Немає коментарів:

Дописати коментар