середу, 22 березня 2017 р.

16 березня методист ОЦППСР Антоненко Олена Михайлівна  взяла участь у обласному семінарі для спеціалістів, методистів із питань дошкільної освіти відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, органів місцевого самоврядування з теми: «Формування основ соціальної компетентності дітей дошкільного віку як складової загальнолюдської культури». Мета семінару: удосконаленням змісту методичної роботи з педагогічними кадрами в дошкільних навчальних закладах області щодо соціальної вихованості дитини дошкільного віку як складової її життєвої компетентності. В рамках означеної теми, методистом було висвітлено питання «Попередження та профілактика психоемоційної напруги у дітей дошкільного віку». Матеріал підготовлено у формі просвітницького семінару для педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів та розрахований на ті днз, де відсутні посади практичних психологів (презентація семінару додається). 
Тематика розкрита в таких напрямках:
- Підвищення психологічної грамотності педагогів, формування вміння адекватно оцінювати як власні стани, так і емоційні реакції дитини, контролювати психофізичний стан, запобігати неконструктивним формам виходу з кризового стану у дітей.
- Засвоєння навичок попередження та профілактики психоемоційної напруги у дітей дошкільного віку  та ефективної взаємодії педагогів з членами сімей.
- Зміцнення у дитини почуття безпеки, включення в повсякденне життя, соціум, побудова життєвих планів та сценаріїв, формування у дитини позитивного мислення.
- Розкрити напрями психологічного супроводу дитини в умовах суспільної нестабільності та запропонувати практичним психологам, вихователям дошкільних закладів, батькам ефективні методи і прийоми профілактики та корекції психоемоційного напруження у дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар