суботу, 13 травня 2017 р.

Про підсумки програми «Сімейна розмова»

12 травня 2017 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбулася конференція з обміну досвідом «Підсумки впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» у 2016-2017 навчальному році»
У конференції взяли участь Луценко Ю.А., науковий співробітник лабораторії прикладної психології освіти Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, національний координатор Програми, Чала Т.І., директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи, обласний координатор, Гонтар Т.В., методист методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради, міський координатор, 18 тренерів Програми, працівники центру практичної психології і соціальної роботи.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся Довбня В.М., проректор з науково-педагогічної роботи інституту, доктор філософських наук. Він наголосив на важливості колективної роботи щодо профілактики вживання підлітками алкогольних напоїв. Луценко Ю.А. ознайомив із результатами впровадження Програми на рівні України, актуалізував питання розширення мережі навчальних закладів та підготовки тренерів Програми. Чала Т.І. проаналізувала впровадження Програми серед учнів 7, 8 класів та їх батьків в навчальних закладах області. 
Гонтар Т.В. розповіла про організацію участі практичних психологів і соціальних педагогів міста Чернігова у впровадженні Програми. Тренери загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова поділилися досвідом проведення профілактичних занять, елементами творчості, відгуками учнів і батьків.
Учасники конференції запропонували збільшити кількість занять за Програмою та посилити співпрацю батьків і дітей щодо розуміння шкідливості вживання алкоголю.

Директор центру                                                                             Чала Т.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар