пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

1 листопада, на запит педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Чернігівського району, методистами обласного центру практичної психології і соціальної роботи Антоненко Оленою Михайлівною, Дрозд Оленою Миколаївною проведено навчальний семінар-тренінг «Вчимо дитину захищатися» (Формування навичок безпечної поведінки та попередження сексуального насильства над дітьми). Метою заходу стало підвищення фахового та методичного рівня педагогічних  працівників закладів дошкільної освіти району. 
У ході семінару була надана теоретична інформація щодо формування навичок  безпечної поведінки дітей дошкільного віку.  Акцентувалася увага на поняттях безпеки та небезпеки у повсякденному житті дошкільнят. Надано рекомендації щодо здійснення превентивної роботи стосовно попередження сексуального насильства над дітьми.
Представлено Програму «Навчіть дитину захищатися: просвітницька робота з дітьми дошкільного віку з питань попередження насильства та формування безпечної поведінки». Програма є в переліку рекомендованих профілактичних програм, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 08.08.2017 № 1127 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвиток психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року» та спрямована на формування у дітей 4-6 років безпечної поведінки та вміння відстоювати особистісні кордони.
Учасники семінару спробували себе в ролі ведучих інтерактивних бесід для дітей, програли профілактичні ігри, передбачені програмою, що додало їм впевненості у своїх професійних навичках та змогу переконатися у доступності матеріалу і його ефективності. Навчання пройшло 19 осіб, та отримали свідоцтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар