понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Міжнародна науково-практична конференція «Цькування у шкільних колективах (булінг): політики і практики запобігання та подолання»

  За результатами дослідження ЮНІСЕФ в Україні, у 2017 році 67% дітей у віці від 11 до 17 років стикалися з випадками цькування у школі. Психологічне і фізичне залякування, свідоме переслідування, жорстоке ставлення одних дітей до інших єпоширеним явищем у світі, для подолання якого кожна країна обирає свій власний шлях. Прийшов час відверто обговорювати цькування у шкільних колективах України та шукати шляхи його профілактики і подолання, спираючись на кращий світовий досвід.
26 жовтня 2018 р. на базі Київського університету імені Бориса Грінченка (м.Київ) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Цькування у шкільних колективах (булінг): політики і практики запобігання та подолання». 
Організатори: Міністерство освіти і науки України, Посольство Литовської Республіки в Україні, Проект «Офіс освітніх реформ в Україні», Київський університет імені Бориса Грінченка.
Цілі конференції:
- Представити політики і підходи до запобігання та подолання цькування у
шкільних колективах на національному рівні.
- Презентувати кращі європейські та вітчизняні  практики запобігання і подолання цькування у шкільних колективах, обговорити можливості та шляхи адаптації європейського досвіду в Україні.
- Сприяти формуванню мережі експертів з даної проблеми. 
Своїм досвідом попередження та подолання цькування в закладах освіти ділилися Радник Президента Литовської Республіки, Радник Посольства Фінляндії в Україні, науковці, представники державних, громадських організацій Литовської, Фінляндської Республік, Королівства Швеції та України.
Представники громадських організацій України презентували практики та технології попередження насильства в освітніх закладах. Зокрема, «Кодекс безпечного освітнього середовища» та досвід впровадження методу медіації і Шкільних служб порозуміння, як дієвого інструменту відновного підходу до вирішення конфліктів.
У роботі конференції взяли участь 8 представників психологічної служби системи освіти області. З матеріалами конференції ви можете ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ або  на сайті Київського університету імені Бориса Грінченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар