понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Тренінг з протидії булінгу

19 жовтня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Службою у справах дітей обласної державної адміністрації проведено семінар для педагогічних працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей «Здійснення заходів соціально-психологічної реабілітації в закладах соціального захисту дітей».
У рамках семінару методистом обласного центру практичної психології і соціальної роботи Лісовецькою І.М. проведено «Тренінг з протидії булінгу».
Під час заняття розглядалися питання: «Булінг – це …», «Види булінгу», «Ознаки булінгу», «Фактори, які сприяють виникненню булінгу», «Особливості поведінки дитини, яка зазнає цькування», «Стратегії запобігання булінгу». Акцентовано увагу на алгоритмі припинення булінгу в класі.
Учасниками семінару практично опрацьовані вправи для здобувачів освіти початкової, середньої та старшої ланок, які спрямовано на вміння виражати та усвідомлювати свої емоції; розвиток навичок самоаналізу та рефлексії, моделювання своїх можливих реакцій і дій в тих випадках, коли почуваються роздратованими, агресивними; уважного ставлення до себе й толерантного ставлення до інших.
Представлено вправи для корекції агресивної поведінки підлітків.

Немає коментарів:

Дописати коментар