четвер, 4 жовтня 2018 р.

Профілактика та подолання булінгу в освітньому закладі


03 жовтня на базі Прилуцького професійно-технічного ліцею методистом обласного центру практичної психології і соціальної роботи Лісовецькою Іриною Миколаївною для фахівців психологічної служби та педагогічних працівників Прилуцького району проведено навчальний семінар-тренінг «Профілактика та подолання булінгу в освітньому закладі».
Протягом семінару розглядалися питання: «Булінг: види, ознаки», «Фактори, які сприяють виникненню булінгу», «Особливості поведінки дитини, яка зазнає цькування», «Стратегії запобігання булінгу». Акцентовано увагу на алгоритмах припинення булінгу в класі; бесіди з учнем, який зазнає насильство та бесіди з учнем, який здійснює насильницькі дії.
Із метою попередження булінгу в освітньому закладі учасниками семінару практично опрацьовані вправи для здобувачів освіти початкової, середньої та старшої ланок. Вправи спрямовано на вміння виражати та усвідомлювати  свої емоції; розвиток навичок самоаналізу та рефлексії, співпереживання, розуміння свого емоційного стану та стану оточуючих; уважного ставлення до себе й толерантного ставлення до інших. Представлено вправи для корекції агресивної поведінки підлітків.

Немає коментарів:

Дописати коментар