пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Модель мирна школа» як методика формування безпечного середовища в закладі освіти»

23 січня 2019 року у м. Києві директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти  Чернігівської області Олена Антоненко взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Модель «Мирна школа» як методика формування безпечного середовища в закладі освіти».
З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, який окреслив ряд питань, що заплановані до розгляду в ході конференції. Роман Коваль, Голова правління Інституту миру і порозуміння презентував проект «Модель «Мирна школа», як технологію формування безпечного освітнього середовища та поділився результатами апробації моделі у закладах освіти міст Маріуполя та Краматорська.

Практичні аспекти з досвіду впровадження програми були представлені головою Національного центру відновних практик у закладах освіти Великої Британії  Беліндою Хопкінс та співзасновницями Центру «Безпечне навчання» Вірою Вродслен та Беріт Фоллестад (Норвегія).
Можливості, роль та завдання психологічної служби у розбудові  та впровадженні методик формування безпечного середовища в закладі освіти висвітлили: Віталій Панок, директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук та Ольга Флярковська,  начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».
До панельної дискусії, модератором якої виступила Лариса Самсонова, керівник експертної групи з питань інклюзивної освіти Директорату з питань інклюзивної та позашкільної освіти  Міністерства освіти і науки України, долучилися керівники обласних психологічних служб, представники Інституту соціальної та політичної психології, директори закладів освіти, представники громадських організацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар