понеділок, 28 січня 2019 р.

Засідання круглого столу «Життя без насильства»

25 січня 2019 року заступник директора НМЦПССОЧО Ірина Грищенко взяла участь у засіданні круглого столу «Життя без насильства», організованого головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області та  ГО «Ліга ділових та професійних жінок України». На зустріч були запрошені психологи, представники громадських організацій міста та студенти, щоб обговорити зміни до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів щодо захисту від сексуального і домашнього насильства.  
Розпочавши бесіду, начальник обласного управління юстиції Олег Трейтяк зауважив на важливості не тільки теоретичного обґрунтування сутності насильства в родинах, але й практичних  механізмах протидії цьому ганебному явищу, законодавчих важелях впливу на кривдників. Юлія Заїка, керівник громадської організації «Ліга ділових та професійних жінок України»,  підтримала ідею зустрічі, додавши, що із сексуальним насильством тісно пов’язане насильство в сім’ї, зокрема, щодо дітей.
Психологи розповіли про обставини, що можуть призводити до психоемоційних розладів та впливати на формування сексуальної культури. 
«Не замовчуйте проблеми в родині, особливо якщо ви постраждали чи стали свідком насильства. Звертайтеся до правоохоронних органів», - закликала  присутніх представник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області Альона Шемендюк.
Наприкінці зустрічі керівники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області і громадської організації «Ліга ділових та професійних жінок України» підписали меморандум, чим засвідчили подальшу співпрацю та комунікації в рамках реалізації правоосвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та його інформаційних кампаній.
Результатом заходу стало ознайомлення із законодавчими змінами щодо протидії домашньому насильству, механізмами запобігання та протидії домашньому насильству; теоретичне обґрунтування сутності насильства в сім’ї.

Немає коментарів:

Дописати коментар