четвер, 14 лютого 2019 р.

Обласний семінар для керівників методичних об’єднань районних (міських) кабінетів, органів освіти ОТГ та практичних психологів закладів загальної середньої освіти області

14 лютого 2019 року навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Чернігівської області було проведено обласний семінар для керівників методичних об’єднань районних (міських) кабінетів, органів освіти ОТГ та практичних психологів закладів загальної середньої освіти області з проблеми «Нова Українська Школа – сучасний освітній простір. Місце та функції психологічної служби».
Роботу семінару відкрила Лисенко Ірина Василівна, проректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, кандидат педагогічних наук, доцент. Ірина Василівна висвітлила питання «Основні аспекти психологічного супроводу освітнього процесу в умовах Нової української школи».
З пріоритетами початкової освіти в умовах реалізації основних завдань Нової української школи ознайомила учасників семінару Шоколенко Любов Миколаїна, методист відділу дошкільної та початкової освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. Про роль працівників психологічної служби у реалізації реформи Нової української школи у своєму виступі учасників ознайомила Антоненко Олена Михайлівна, директор навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області. Щодо особливості партнерської взаємодії практичного психолога з усіма учасниками освітнього процесу в умовах Нової української школи практичних психологів ознайомила Дрозд Олена Миколаївна методист НМЦПССО.
Гусєва Ілона Іванівна, практичний психолог Чернігівської загальноосвітньої школи І ступеня №25 Чернігівської міської ради Чернігівської області презентувала використання Lego – технологій в роботі практичного психолога з молодшими школярами в Новій українській школі. Поняття тьюторінг в Новій українській школі висвітлила Третиннікова Людмила Андріївна,  методист НМЦПССО. В ході семінару учасники також отримали інформацію щодо організації роботи з дітьми, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах, та роботи з попередження насильства в освітньому середовищі.
З матеріалами семінару можна ознайомитися у вкладці "Семінари".

Немає коментарів:

Дописати коментар