пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в освітньому закладі»

12, 21 лютого 2019 року на базі Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 Прилуцької міської ради з поглибленим вивченням інформаційних технологій  методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівській області Лісовецькою Іриною Миколаївною для працівників психологічної служби міста проведено навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в освітньому закладі».
Відкрила навчальний семінар-тренінг Огорілко Ірина Миколаївна, методист з психологічної служби міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради, яка акцентувала увагу на важливості надання психологічної допомоги працівникам психологічної служби міста щодо створення безпечного освітнього середовища.
Тренінговий формат семінару дозволив учасникам систематизувати знання щодо форм проявів насильства в освітньому закладі; сфокусувати увагу на причинах, наслідках та індикаторах насильства; визначити місце дорослого у розв’язання проблеми насильства в дитячому середовищі. Особлива увага приділена плануванню роботи закладу освіти щодо попередження та реагування у випадку виникнення насильства поміж дітей.
Друга частина навчального семінару-тренінгу, яка відбулася 21 лютого, була спрямована на попередження булінгу в освітньому закладі. Розглянуто питання видів та ознак булінгу, зосереджено увагу на особливостях поведінки дитини, яка зазнає цькування та алгоритмі припинення цього явища. Із метою попередження булінгу в освітньому закладі учасниками семінару практично опрацьовані вправи, спрямовані на формування позитивного мікроклімату в класі, згуртування дітей.
У семінарі взяли участь 19 працівників психологічної служби міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар