пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Створення сприятливого середовища для втілення програм з комплексного статевого виховання в Україні

17-18 квітня 2019 року Ірина Грищенко, заступник директора Навчально-методичного центру психолоічної служби у системі освіти Чернігівської області, та Ліна Анищенко, старший викладач кафедри педагогіки та психології Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти           імені К.Д.Ушинського, перебували на Моніторинговій зустрічі в рамках проекту «Створення сприятливого середовища для втілення програм з комплексного статевого виховання в Україні».

Проект реалізується Благодійним Фондом «Здоров'я жінки та планування сім'ї» за підтримки Міжнародної організації планованого батьківства/IPPF.

У рамках зустрічі відбулося ознайомлення з моніторингом впровадження посібника для проведення інтерактивних занять «Здоров'я молоді та його складові». Під час зустрічі учасники з усієї України мали змогу обговорити й спланувати подальші кроки щодо активного впровадження в областях посібника «Репродуктивне здоров'я та відповідальна поведінка учнівської молоді». Учасники зустрічі обмінялися досвідом роботи за модулями згаданого посібника та взяли активну участь у роботі малих груп.
Також під час зустрічі обговорювалися питання профілактики професійного вигорання серед педагогічних працівників та методи подолання стресових ситуацій. Особлива увага приділялася правилам роботи із дітьми, що потерпають від різних форм насильства, а також роботі інтервізійних та супервізійних груп.

Немає коментарів:

Дописати коментар