вівторок, 9 квітня 2019 р.

Тематичні курси для практичних психологів та соціальних педагогів «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у школярів»


 Із 01 до 05 квітня 2019 року Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено тематичні курси з підготовки практичних психологів, соціальних педагогів  з проблеми «Навички кризового консультування та формування стресостійкості у школярів».

Під час проведення тренінгів, за допомогою інформаційних повідомлень, індивідуальної та групової роботи були висвітлені  теми: «Психічний стрес та його ознаки у дітей і дорослих», «Вікові особливості перебігу гострих стресових реакцій у дітей»,  «Особливості надання первинної психологічної допомоги», «Допомога дітям різних вікових груп після травматичної події», «Кризове консультування». Презентована тренінгова програма «Розвиток навичок психологічного відновлення школярів».  Практично опрацьовані вправи з програми, які спрямовані на розвиток навичок установлення контакту, позитивного мислення, позитивних активностей, визначення потреб дітей, вміння керувати реакціями на подію, вирішення проблеми та відновлення соціальних контактів.
За допомогою технік та вправ з використанням пісочної терапії учасники отримали алгоритм корекції психоемоційних порушень у дітей, навчилися використовувати їх у практичній роботі.
Під час тематичних курсів увага приділялася також профілактиці емоційного вигорання працівників психологічної служби.
Участь у навчанні взяло 13 фахівців психологічної служби.

Немає коментарів:

Дописати коментар