вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Обласний семінар для новопризначених практичних психологів та керівників методичних об’єднань практичних психологів закладів дошкільної освіти

04 жовтня 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбувся обласний семінар для новопризначених практичних психологів та керівників методичних об’єднань практичних психологів закладів дошкільної освіти «Актуальні питання діяльності працівників психологічної служби закладів дошкільної освіти». Участь у семінарі взяло 26 учасників.
Привітала учасників обласного семінару Лисенко Ірина Василівна, проректор з науково-методичної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, кандидат педагогічних наук, доцент, яка в своєму виступі наголосила на порядку проходження курсів підвищення кваліфікації працівниками психологічної служби, ознайомила з оновленою нормативною базою, за якою проходитиме атестація та підвищення кваліфікації практичних психологів та визначила пріоритетні завдання організації психологічного супроводу в дошкільних закладах освіти.
Нормативно-правове забезпечення діяльності практичних психологів закладів дошкільної освіти висвітлила Антоненко Олена Михайлівна, директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області.Учасників семінару інформувала щодо психологічного супроводу впровадження сучасних освітніх програм для дітей дошкільного віку Жеребцова Надія Миколаївна, методист відділу початкової та дошкільної освіти інституту. 
Гурковська Тетяна Леонідівна, головний редактор журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» презентувала фахове видання, як ресурс у роботі працівників психологічної служби, ознайомила учасників з матеріалами, які можуть бути використані у діагностичній та корекційній роботі з дошкільниками в період адаптації, анонсувала як зміни в діяльності практичного психолога можна відстежувати за допомогою електронних інструментів. Представила практичні техніки для роботи з дітьми дошкільного віку в адаптаційних період.
У практичній  частині семінару презентовано відеоматеріали з досвіду роботи практичних психологів: Ананко Тетяни Вікторівни (Чернігівський дошкільний навчальний заклад №64 «Оленка» Чернігівської міської ради) та Косаченко Світлани Миколаївни (Чернігівський дошкільний навчальний заклад №16 «Квіточка» Чернігівської міської ради) щодо ведення документації та організації роботи з педагогічними працівниками. У відео репортажі було представлено робочі кабінети психологів та варіанти їх оснащення.
З матеріалами семінару можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ

Немає коментарів:

Дописати коментар