пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Навчальний семінар за профілактичними програмами «Вчимо дитину захищатися», «Я вмію себе захистити»

14 листопада 2019 року на базі Носівської міської гімназії методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецькою Іриною проведено навчальний семінар для практичних психологів, соціальних педагогів і педагогічних працівників Носівського району, Носівської, Мринської об’єднаних територіальних громад за Програмою Міністерства освіти і науки України, Українського фонду
«Благополуччя дітей» «Формування навичок безпечної поведінки. «Вчимо дитину захищатися». «Я вмію себе захистити».
Програма «Вчимо дитину захищатися» спрямована на формування у дітей 10-13 років життєво необхідних знань й умінь щодо захисту від можливої небезпеки та ризиків у взаємодії як з дорослими, так і з ровесниками. Програма складається із інтерактивних ігор, присвячених ознайомленню дітей та  дорослих з основними правилами безпечної поведінки та спрямована на профілактику сексуального насильства та сексуальної експлуатації.
Під час семінару педагогічні працівники стали активними учасниками гри «Аукціон правил безпечної поведінки» мета якої – надати життєво необхідні знання, які допоможуть дитині уникнути небезпеки у взаємодії з іншими.
Програма «Я вмію себе захистити» спрямована на формування безпечної поведінки для дітей 14-18 років. Запропоновані правила безпечної поведінки враховують психологічну та соціальну ситуацію розвитку дитини. Учасникам навчання було презентовано сценарії інтерактивних занять за програмою, обговорено та опрацьовано вправи спрямовані на профілактику секстингу та запобігання кібербулінгу.
У ході семінару Лісовецькою Іриною Миколаївною надані рекомендації щодо етапів проведення Програми у освітньому закладі, налагодження взаємодії з батьками та педагогами, як важливого фактору ефективності впровадження програми та досягнення профілактичної мети. 
Участь у навчальному семінарі взяли 13 педагогічних працівників.

Немає коментарів:

Дописати коментар