вівторок, 26 листопада 2019 р.

Психологічна допомога населенню, що постраждало внаслідок конфлікту: український та зарубіжний досвід

9 листопада методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області  Ірина Лісовецька взяла участь у конференції «Психологічна допомога населенню, що постраждало внаслідок конфлікту: український та зарубіжний досвід», яка зібрала посадовців, практиків та громадянське суспільство в Києві, стала хорошою нагодою згадати основні результати чотирьох років проектної допомоги Координатора проектів ОБСЄ Міністерству соціальної політики України в цій сфері.
Мета конференції: сприяти створенню системи психологічної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту в Україні; ознайомити учасників з різними  формами українського та міжнародного досвіду надання психологічної допомоги населенню, що постраждало внаслідок конфлікту; забезпечити учасникам конференції можливість для обміну думками, досвідом, поширення інформації про історії успіху та реабілітаційні програми в регіонах.
Із вітальним словом виступили: посол Генрік Віллідсен – Координатор проектів ОБСЕ в Україні; посол Марек Шафін – Посольство Словацької Республіки в Україні; Тетяна Тимошенко – Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.
Директор Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, академік-секретар Відділення психології, вікової психофізіології та дефектології НАПН України  Сергій Дмитрович Максименко взяв участь у роботі конференції. У своєму виступі він розкрив основні напрямки роботи Кризового центру медико-психологічної допомоги, який створено в інституті  у березні 2014 року на базі лабораторії консультативної психології та психотерапії.
Під час роботи конференції відбулася презентація посібника «Основи реабілітаційної психології».
У рамках роботи секції «Напрямки та методи психологічної допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту», Іриною Лісовецькою, керівника проектів «Точка опори 2» та «Захисти свою родину»,   висвітлено питання «Організація груп підтримки для учасників АТО/ООС та членів їх родин» із досвіду реалізації проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар