середу, 11 грудня 2019 р.

Засідання круглого столу «Підсумки акції «16 днів проти насильства»

10 грудня 2019 року обласним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та громадською організацією «Спілка жінок Чернігівщини» було організовано та проведено засідання круглого столу «Підсумки акції «16 днів проти насильства».
У роботі круглого столу взяли участь представники органів внутрішніх справ, члени урядових організацій, науковці. Катерина Олексіївна Кальницька, завідувачка кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню Чернігівського національного технологічного університету, ознайомила учасників семінару з результатами дослідження з проблеми «Домашнє насильство: соціологічний аналіз явища в Чернігівській області».
Заступник директора Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Ірина Володимирівна Грищенко висвітлила питання проведення акції «16 днів проти насильства» у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти області.
Учасники обговорили ситуацію в Чернігові щодо попередження насильства в сім’ї, а також роль органів і установ, на які покладасться здійснення заходів з попередження насильства та реальної його загрози, проведения просвітницько-профілактичноі роботи в закладах освіти області, анкетувань серед членів неблагополучних сімей, забезпечення надання комплексної допомоги (психологічні, юридичні, соціально-економічні та інші соціальні послуги) постраждалим від насильства в сімї чи реальної його загрози, створення та постійне поновлення банку даних сімей, де існують випадки вчинення насильства в сім'і або виникає реальна загроза його вчинення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар