середу, 4 грудня 2019 р.

Впровадження медіації в освітніх закладах

02 грудня 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області у співпраці із Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини було проведено обласний семінар для педагогічних працівників та працівників психологічної служби, які пройшли навчання за методом медіації «Впровадження медіації в освітніх закладах: досягнення та перспективи медіації».
Семінар відкрив ректор інституту Анатолій Андрійович Заліський, який наголосив на важливій ролі педагогічних працівників у миробудуванні та формуванні у дітей навичок вирішення конфліктів мирним шляхом.
Олена Михайлівна Антоненко, директор Центру розповіла про шляхи впровадження відновних практик у діяльність працівників психологічної служби
Представниця Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Олександрівна Данькова розкрила питання створення та координації Шкільної служби порозуміння в освітньому закладі.
Людмилою Андріївною Третинніковою, методистом Центру здійснено аналіз досягнень та оцінку ефективності впровадження методу медіації в закладах освіти області та впровадження освітніх програм для вирішення конфліктів мирним шляхом «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе», «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації».
Також учасникам семінару були запропоновані практичні вправи спрямовані  на удосконалення навичок проведення процедури медіації.
У семінарі взяло участь 24 медіатора із числа педагогічних працівників області.

Немає коментарів:

Дописати коментар