понеділок, 2 грудня 2019 р.

Навчальний семінар «Дитяча агресивність. Стоп-булінг»

29 листопада 2019 року методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Ірина Лісовецька взяла участь у проведенні навчального семінару «Дитяча агресивність. Стоп-булінг» для психологів та фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють профілактичну роботу щодо протидії насильству та булінгу.
 У ході семінару методистом Центру презентовано досвід роботи  щодо профілактики та подолання булінгу в закладі освіти, ознайомлено учасників з питаннями: «Булінг: види та ознаки», «Фактори виникнення булінгу», «Особливості поведінки дитини, яка зазнає цькування», «Стратегії запобігання булінгу». 
Із метою організації та проведення ефективних просвітницько-профілактичних заходів щодо попередження булінгу в освітньому закладі, Ірина Лісовецька провела з учасниками семінару опрацювання практичних вправ, інтерактивних методик з авторських методичних рекомендацій «Формування безпечного освітнього середовища».  Було також представлено професійний кейс з матеріалами, спрямованими на формування позитивного мікроклімату в класі, зняття психоемоційної напруги та згуртування дітей. 
Участь у навчальному семінарі взяло 17 фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар