понеділок, 24 лютого 2020 р.

Навчання працівників психологічної служби закладів освіти Менської райдержадміністрації та Менської ОТГ

Від 18 лютого до 20 лютого 2020 року працівниками Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області проведено навчання за програмами формування безпечної поведінки «Навчіть дитину захищатися» (для дітей 4-10 років), «Вчимо дитину захищатися» (10-13 років), «Я вмію себе захистити» (14-18 років) та за посібником «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» (15-17 років) для працівників психологічної служби закладів освіти Менської райдержадміністрації та Менської ОТГ на базі Менського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Менської міської ради Менського району.
Запропоновані профілактичні програми є логічною складовою системної просвітницької роботи фахівців освіти з формування навичок безпечної поведінки особистості. Сценарії занять піднімають такі актуальні для сучасної молоді питання як секстінг, грумінг, інформаційно-психологічна безпека в соціальних мережах, шанобливе ставлення до себе та своїх тілесних особливостей, розумінні своїх особистісних кордонів та вміння їх відстоювати.
Заняття за Програмами формують життєво необхідні знання та вміння, які в подальшому житті допоможуть дітям захиститися від можливої небезпеки та ризиків у взаємодії з дорослими та однолітками.
Побудова сценарію просвітницької роботи через впровадження з дітьми інтерактивних ігор та вправ робить навчання захопливим, а відпрацювання навичок поведінки дієвими.
Участь у триденному виїзному семінарі-тренінгу взяло 14 осіб. Учасники отримали сертифікати, посібники та матеріал на електронних носіях.

Немає коментарів:

Дописати коментар