пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Навчання «Навички кризового консультування та розвиток стресостійкості у школярів»

Від 02 до 06 березня 2020 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено навчання за тематичною програмою підвищення кваліфікації практичних психологів ЗЗСО, ЗПО, фахової передвищої, ПНЗ, МНВК «Навички кризового консультування та формування стресостійкості. Використання засобів арт-терапії у роботі з кризовими станами».
Навчання проходило у формі тренінгів, у ході яких за допомогою інформаційних повідомлень, індивідуальної та групової роботи були висвітлені теми: «Психічний стрес та його ознаки у дітей і дорослих», «Вікові особливості перебігу гострих стресових реакцій у дітей», «Особливості надання первинної психологічної допомоги», «Допомога дітям різних вікових груп після травматичної події», «Кризове консультування».
Учасникам було презентовано та закріплено матеріали програми «Розвиток навичок психологічного відновлення школярів». Практично опрацьовані вправи з програми, які спрямовані на розвиток навичок установлення контакту, позитивного мислення, позитивних активностей, визначення потреб дітей, вміння керувати реакціями на подію, вирішення проблеми та відновлення соціальних контактів.
Практичним психологам було представлено низку ефективних вправ у роботі з кризовими станами з використанням засобів арт-терапії, ознайомлено з правилами та специфікою проведення занять з використанням арт-терапевтичних методик, зроблено акцент на врахуванні вікових та індивідуальних особливостей перебігу кризових станів у здобувачів освіти.
Під час навчання увага приділялася темі екологічного ставлення працівників психологічної служби до власного фізичного та психоемоційного стану, профілактиці емоційного вигорання.
Участь у навчанні взяло 19 фахівців психологічної служби.

Немає коментарів:

Дописати коментар