четвер, 6 травня 2021 р.

Про проведення вебінару за посібником «Використання анімаційних відеороликів при проведенні просвітницьких занять із учнівською молоддю з питань здорового способу життя та відповідальної поведінки»

6 травня 2021 року 
 заступником директора Навчально-методичного центру  психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д.Ушинського Іриною Грищенко організовано онлайн – зустріч працівників психологічної служби ЗПО з Тетяною Слободян, представником Благодійного фонду «Здоров’я жінки та планування сім’ї».

У ході зустрічі, за підтримки IITE ЮНЕСКО, Тетяною Слободян було представлено адаптований  посібник «Використання анімаційних відеороликів при проведенні просвітницьких занять із учнівською молоддю з питань здорового способу життя та відповідальної поведінки»  та серію навчальних відеороликів для українських підлітків та молоді, який розробив  Благодійний  фонд «Здоров’я жінки та планування сім’ї» за підтримки IITE ЮНЕСКО.

Анімаційні відеоролики, створені в молодіжному науково-популярному стилі, стосуються цілого ряду тем, які може бути важко обговорити як для підлітків, так і для дорослих, таких як батьки та вчителі, які бажають залучити дітей та молодь до відкритого діалогу. Це такі теми, як дорослішання; зміни в тілі та емоційному стані в підлітковому віці; відносини та любов; гендерні відмінності та гендерна рівність; самостійне прийняття рішень; вирішення конфліктів; наслідки куріння і вживання алкоголю та наркотиків. Особлива увага приділяється ВІЛ – темі, яка є особливо актуальною для країн ЄЕС, включаючи поради щодо профілактики, тестування, лікування та життя з ВІЛ. Кожне відео охоплює свою тему, представляючи факти та наукові дані, які ненав’язливо ведуть глядачів до власних висновків на користь здорового способу життя.

Відео не містить засуджувальних, протекційних або моралізаторських поглядів, а також уникає нав’язливих порад чи заборон, які часто викликають супротив у підлітків та прояви провокативної, демонстративної поведінки.

Кожне відео триває до 5–6 хвилин – це оптимальна тривалість, яка допомагає залучити аудиторію, передаючи ключове повідомлення. Усі відео доступні із субтитрами, і тому є навчальним рішенням для молодих людей із вадами слуху.

Працівники психологічної служби зможуть використовувати отримані матеріали для організації та проведення профілактичної роботи та просвіти серед здобувачів освіти, батьків та педагогічних працівників.

Планується продовження онлайн-зустрічей з представниками Благодійного фонду «Здоров’я жінки та планування сім’ї», у ході яких передбачається розроблення учасниками власної стратегії протидії насильству та булінгу, правил, внутрішніх процедур та заходів з попередження насильства в учнівському колективі.

Матеріали

Немає коментарів:

Дописати коментар