четвер, 13 травня 2021 р.

Онлайн засідання школи молодого спеціаліста для працівників психологічної служби закладів освіти області «Організація та зміст роботи фахівців психологічної служби у рамках реалізації реформ Нової української школи»

13 травня 2021 року Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області було проведено онлайн засідання школи молодого спеціаліста для працівників психологічної служби закладів освіти області із проблеми «Організація та зміст роботи фахівців психологічної служби у рамках реалізації реформ Нової української школи».

У рамках засідання було розглянуто ряд актуальних для працівників психологічної служби системи освіти питань. Зокрема, Олена Антоненко, директор Центру, розповіла про управлінську структуру психологічної служби системи освіти України та презентувала нормативно-правову базу діяльності практичного психолога та соціального педагога. Окремо було наголошено на Професійному стандарті практичного психолога.

Людмила Третиннікова, методист Центру, розкрила зміни у нормативно-правових документах, які регулюють діяльність соціальних педагогів щодо роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Методист Центру Ірина Лісовецька висвітлила питання профілактики проявів насильства та суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти. У ході виступу було надано основні компоненти профілактичної роботи працівників психологічної служби, алгоритм ведення діалогу з дитиною, яка має суїцидальні думки, способи психологічної підтримки дітей та підлітків.

Участь в онлайн засіданні взяли 62 особи із числа практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар