пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

30 вересня заступник директора НМЦПССОЧО Ірина Грищенко взяла участь у засіданні Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Шерстюк Жанни Володимирівни.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Шемець доповів про ситуацію в області щодо запобігання та протидії торгівлі людьми.
В області діє Комплексна обласна програма підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, в якій передбачено фінансування на заходи для запобігання та протидії торгівлі людьми.
Здійснюється інформування населення про запобігання ризикам потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та про можливість отримати комплексну допомогу, передбачену законодавством.
З метою інформування громадян про їх права, формування у суспільстві розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю, а також попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь-яких форм експлуатації людини до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми запланована інформаційно-просвітницька кампанія.
Основним пріоритетом у напрямку запобігання та протидії торгівлі людьми є посилення міжвідомчої координації та співпраці суб’єктів взаємодії на місцях.
Участь у Міжвідомчій раді взяли представники Посольства США - дипломат Олена Кравців та співробітниця Політичного відділу Тетяна Стечак, представники відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в області та громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

Немає коментарів:

Дописати коментар