середу, 8 грудня 2021 р.

Мотиватори як інструмент роботи психолога та інноваційний метод педагога

06 грудня 2021 року у рамках співпраці Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського зі Службою у справах дітей обласної державної адміністрації методистом Центру Лісовецькою Іриною проведено онлайн заняття для психологів та педагогів центрів соціально-психологічної реабілітації дітей на тему «Мотиватори як інструмент роботи психолога та інноваційний метод педагога».

Метою зустрічі було формування навичок стресостійкості та напрацювання копінг-стратегій у кризових ситуаціях, що є актуальним для категорії педагогів, які активно залучені до здійснення соціально-психологічної реабілітації дітей. Зазначена категорія педагогічних працівників має підвищений ризик щодо професійного та емоційного вигорання, потребує навичок надання підтримки та супроводу вихованців, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У ході заходу учасники визначали, що таке «мотивація», її мета та значення; яка поведінка притаманна вмотивованій людині; як засоби мотивації можна використовувати у роботі з колегами та дітьми.

За допомогою вправ педагоги визначали, що саме  мотивує їх самих; вчилися складали перелік висловів, якими можна підтримати не тільки себе але й інших; набували досвіду використання  отриманих знань у роботі з дітьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар