вівторок, 28 червня 2022 р.

Навчальний вебінар «Залучення психологів до кримінальних проваджень за участі дітей»

27 червня 2022 року Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області у співпраці з ГО «ВГЦ «Волонтер» та за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського було проведено 1-шу частину навчального вебінару «Залучення психологів до кримінальних проваджень за участі дітей» для працівників психологічної служби області.

Актуальність теми вебінару обумовлена потребою визначення алгоритму та унормування залучення працівників психологічної служби системи освіти до слідчих дій чи судових засідань у рамках захисту чи представлення прав дитини. Військові злочини вчинені в ході воєнних дії на території нашої держави і, зокрема, окупації частини території Чернігівської області, спричинили збільшення кількості звернень до практичних психологів та соціальних педагогів щодо їх залучення до кримінальних проваджень за участі дітей.

Вебінар проводиться з метою збільшення рівня поінформованості працівників психологічної служби щодо процедури їх залучення до кримінальних проваджень, їх прав, як спеціалістів та визначення меж фахової компетенції.

Участь у вебінару взяли 136 фахівців із числа практичних психологів, соціальних педагогів системи освіти області та психологів центрів професійного розвитку вчителів.

Немає коментарів:

Дописати коментар