понеділок, 27 червня 2022 р.

Участь у навчальному тренінгу «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка»

24 – 25 червня 2022 року фахівці психологічної служби системи освіти області взяли участь у навчальному тренінгу «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка» (Mental health and psychosocial support (MHPSS), який проводила міжнародна громадська організація «Фінська церковна допомога».
Основна мета заходу, що зібрав практичних психологів закладів загальної середньої освіти, ліцеїв, коледжів області  – розбудова спроможності представників шкіл для надання емоційної та психологічної підтримки дітям та сім'ям, які потрапили в ситуацію, що загрожує безпеці, здоров’ю та життю.
Участь у тренінгу взяла методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Ірина Лісовецька, яка у ході тренінгу надавала спеціалістам служби інформацію щодо сформованих банків методик, записів навчальних вебінарів та методичних рекомендацій, з якими є можливість ознайомитися на блозі НМЦПССО та в профільних групах Психологічної служби Чернігівщини в Facebook та які відповідають тематиці тренінгу.  
Протягом двох днів тренер Кун Севанан надавав практичні знання про розвиток дитини та стратегії подолання наслідків травм. Були надані інструменти щодо відновлення психічного здоров’я  дітей, які перебувають у кризовому стані.
Тренінг проведено на базі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Чернігівської міської ради Чернігівської області. Участь у заході взяли 34 працівники психологічної служби закладів світи області.

Немає коментарів:

Дописати коментар