вівторок, 8 листопада 2022 р.

Заняття з елементами тренінгу «Формування навичок стресостійкості особистості в умовах війни»

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Як опанувати себе в ситуації кризи, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах – ці та інші важливі питання розглядалися у рамках онлайн-заняття з елементами тренінгу «Формування навичок стресостійкості особистості в умовах війни» для працівників Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. Заняття було проведено 07 листопада 2022 року працівниками Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Іриною Грищенко та Іриною Лісовецькою.


Метою заняття було формування навичок стресостійкості особистості в умовах війни, перерозподілу та збагачення особистісного ресурсу, аналіз чинників, індикаторів та реакцій на стрес, пошук конструктивних виходів зі стресових ситуацій.У ході занять було опрацьовано техніки і методики роботи зі стресом, експрес-техніки щодо роботи з психосоматичними проявами, презентовано проективну методику щодо пошуку власних ресурсів.

Учасники заходу виявили високий рівень мотивації, креативності, емоційності та збагатили особистим досвідом, власними враженнями, коментарями проведення кожної вправи та методики. Високий рівень емоційного інтелекту учасників дозволив найефективнішим чином опрацювати запропонований матеріал.

Немає коментарів:

Дописати коментар