вівторок, 21 лютого 2023 р.

Про підсумки Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі»

 17 лютого 2023 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області було проведено вебінар для працівників психологічної служби закладів освіти на тему «Підсумки Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми».

Ірина Лисенко, проректорка з науково-методичної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, кандидатка педагогічних наук, доцентка, у своєму виступі зазначила, що участь педагогічних працівників у фахових конкурсах є складовою підвищення кваліфікації, показником професійного рівня та активної громадянської позиції. Також у виступі І. Лисенко йшлося про зміни у порядку атестації педагогічних працівників, зокрема,фахівців психологічної служби.

Олена Антоненко, директорка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, у своєму виступі наголосила на результатах та перспективах участі працівників психологічної служби Чернігівської області у фаховому конкурсі. Також оголосила переможців Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі». Цьогоріч номінацією конкурсу було визначено профілактичні програми, які мають на меті вирішення актуальних проблем сьогодення щодо попередження деструктивних соціально-психологічних процесів в учнівському середовищі, профілактики стресових станів, емоційних порушень, спричинених війною. 

Для участі в II (обласному) етапі Конкурсу подано роботи практичних психологів та соціальних педагогів з міст Прилук, Чернігова, Талалаївської сільської ради, Сосницької селищної ради, Бобровицької міської ради. Переможцями конкурсу, відповідно до наказу Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації № 29 від 14.02.2023 року, стали: (І місце) – Тетяна АНАНКО, практичний психолог Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 Чернігівської міської ради Чернігівської області та Юлія САМОЙЛЕНКО, соціальний педагог Сосницького професійного аграрного ліцею Чернігівської області; (II місце) –  Володимир ЛАБУЗЬКО, практичний психолог Безгуглівського ліцею Талалаївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області та Наталія СЕНІНА, практичний психолог Чернігівського ліцею № 32 Чернігівської міської ради Чернігівської області;  (III місце) – Тетяна МОЛОЧКО, практичний психолог Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівський професійний будівельний ліцей» та Олена КЛУГМАН, практичний психолог дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 26 Прилуцької міської ради Чернігівської області.

Завідувачкою кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету імені Т.Г. Шевченка, кандидаткою педагогічних наук, доценткою Ларисою Рень, було розкрито важливе питання організації та методики апробації авторської програми. У своєму виступі Лариса Василівна розкрила низку важливих вимог щодо підготовки, реалізації та апробації авторських програм, вибору інформаційних наукових джерел для її створення,опису етапу апробації, проведення вхідного та вихідного діагностування.

Юлія Бубра, методистка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, як секретар оргкомітету конкурсу детально ознайомила учасників з основними пунктами Положення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі». Про вимоги до оформлення робіт, терміни проведення етапів конкурсу, критерії оцінювання програм тощо.

У вебінарі взяли участь 50 осіб із числа працівників психологічної служби закладів освіти області.

Немає коментарів:

Дописати коментар