середа, 18 жовтня 2023 р.

Тематичні курси для практичних психологів «Соціально-психологічний супровід учасників освітнього процесу у кризовому стані»

Від 09  жовтня до 13 жовтня 2023 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського проведено тематичні курси для практичних психологів закладів освіти «Соціально-психологічний супровід учасників освітнього процесу у кризовому стані». Під час занять були висвітлені наступні теми: «Кризова інтервенція: принципи, методи, етапи, стратегії та завдання кризового втручання», «Травматичний стрес: характеристики, фактори, психологічні реакції, ПТСР та кПТСР: межі компетенції практичних психологів ЗО», «Допомога та самодопомога при тривозі та панічних станах», «Пошук ресурсів, відпрацювання вправ та технік щодо стабілізації психоемоційного стану», «Ресурсно-орієнтована модель подолання наслідків стресу BASIC Ph», «Методологічні та практичні ресурси у роботі практичного психолога щодо супроводу учасників освітнього процесу у кризовому стані» та інші важливі теми для здійснення ефективної соціально-психологічної допомоги учасникам освітнього процесу у кризовому стані.

Практичні психологи засвоїли системний підхід до використання практичного інструментарію психологічної допомоги  учасникам освітнього процесу в кризових станах, отримали знання щодо ознак та проявів наслідків травматичних ситуацій, шляхів формування стресостійкості та резильєнтності у здобувачів освіти.

21 учасник отримав сертифікати та методичні матеріали для роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар