вівторок, 26 грудня 2023 р.

Формування навичок надання першої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу у рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників

 

Від 20 до 22 грудня 2023 року на базі ЧОІППО імені К.Д.Ушинського у рамках підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів освіти  було проведено вебінар «Формування навичок надання першої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу».

Одним із головних завдань закладу освіти є повсякденна психологічна допомога здобувачам освіти та їхня емоційна підтримка. Саме тому, наразі важливим є питання підвищення професійної компетентності педагогічних працівників щодо оволодіння сучасними технологіями першої психологічної допомоги, засвоєння навичок самодопомоги, правил та основ підтримуючої комунікації у ході першої психологічної допомоги. Важливими були теми, щодо ознак у психологічному стані дитини, які свідчать про необхідність пере адресації здобувача освіти за медичною чи фаховою психологічною допомогою. Ці та інші теми, які було висвітлено у межах вебінару фахівцями кафедри психології та НМЦ ПССОЧО ЧОІППО імені К.Д.Ушинського викликали зацікавленість у педагогічних працівників, адже кожен з вчителів стикається у своїй роботі з проявами наслідків стресу, який переживають у часи війни усі учасники освітнього процесу.


У слухачів виникало багато запитань та було проаналізовано практичні кейси щодо психологічної допомоги у ході висвітлення таких тем як: «Перша психологічна допомога: загальна характеристика етапів і психологічних заходів»; «Презентація програм надання першої психологічної допомоги»; «Вікові особливості реакції здобувачів освіти на кризу»; «Протоколи надання першої психологічної допомоги під час переживання негативних психічних реакцій та станів»

У вебінарі взяли участь 130 педагогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар