понеділок, 10 квітня 2017 р.

Організовано проведення навчальної практики для слухачів курсів підвищення кваліфікації практичних психологів дошкільних навчальних закладів, навчально-виховних комплексів та навчально-реабілітаційних центрів області.

7 квітня обласним центром практичної психології і соціальної роботи на базі Чернігівського дошкільного навчального закладу № 2 було організовано проведення навчальної практики для слухачів курсів підвищення кваліфікації практичних психологів ДНЗ, НВК та НРЦ області.
Практичний психолог закладу, Софія Олексіївна Биченок, провела презентаційний просвітницький семінар-тренінг для батьків на тему «Стратегія накопичення життєвих ресурсів». В ході тренінгового заняття було опрацьовано навички стресостійкості, формування ціннісно-смислових настанов у сфері сімейного виховання, розвиток діалогу як найбільш сприятливого середовища розгортання особистісного потенціалу дитини в сім’ї. Проаналізовано причини та наслідки порушень у системі сімейних стосунків: гіперопіка, байдужість батьків до дитини, жорстоке, агресивне ставлення з боку одного з батьків. В ході тренінгу було опрацьовано батьками, під супроводом психолога, шляхи налагодження ефективного виховного впливу на засадах гуманності, довіри та розуміння потреб дитини. Методистом Центру, Оленою Михайлівною Антоненко, було проведено аналіз заняття та висловлено вдячність адміністрації та психологу закладу за організацію та проведення практичних занять на високому рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар