пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Співпраця між регіонами заради спільної мети

Від 29 до 31 січня 2018 року методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, член громадської організації «Центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс», Лісовецька Ірина Миколаївна взяла участь у програмі національних обмінів в громадській організації «Закарпаття-Донбас» міста Ужгород. Програма національних обмінів є частиною проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом та Національним фондом підтримки демократії (США).
Стажування передбачало обмін досвідом та дієвими практиками з питань психологічної допомоги та психоедукації постраждалим внаслідок збройного конфлікту на Сходу України, розширення та зміцнення партнерських зв'язків, налагодження подальшої співпраці.
Був представлений досвід роботи  громадських організацій «Закарпаття-Донбас», «Карпатське агентство прав людини «Вестед», «Німія».
У ході стажування заступником директора ГО «Закарпаття-Донбас» Тетяною Хорошиловою та директором організації Костянтином Блажевичем презентовано можливості програми національних обмінів та проведено тренінг з написання заявки на участь у цій програмі.
Було відвідано дитячий центр «Зростайко», який працює за методикою Марії Монтессорі. На базі центру діє дитячий садочок цілоденного перебування.  У центрі та садочку діти із задоволенням вчать англійську, ліплять, малюють, співають та вчаться за розвиваючою методикою Марії Монтессорі. Ця методика є унікальною, адже вона вчить дитину саме практичним речам, вчить самодисципліні та самоконтролю, вчить дитину бути незалежною і самостійною. Адміністрація центу співпрацює з англійськими та малазійськими вчителями, які навчають педагогів центру новим аспектам роботи з дітьми за методикою Марії Монтессорі.
Програма національних обмінів – це необхідний та ефективний проект, який покликаний сприяти побудові суспільного діалогу, кращому взаєморозумінню між громадянами, налагодження внутрішньо-національного діалогу, що включає обміни досвідом та співпрацю з широким колом зацікавлених сторін.
Методист Центру                                                              Ірина Лісовецька

Немає коментарів:

Дописати коментар