понеділок, 26 лютого 2018 р.

Всеукраїнський семінар з питань попередження торгівлі людьми

На виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» та наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки щодо протидії торгівлі людьми на період до 2020 року» 21-22 лютого у Міністерстві освіти і науки України відбувся Всеукраїнський семінар з питань попередження торгівлі людьми.
Від Чернігівської області взяли участь працівники обласного центру практичної психології і соціальної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Чала Т.І.,Грищенко І.В.
Захід організовано в межах проекту «Впровадження програми з попередження торгівлі людьми в інститутах післядипломної педагогічної освіти», що реалізує Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.
Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей наголосив на необхідності інформування здобувачів освіти про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та актуальності формування навичок здорового способу життя як невід’ємної складової компетентностей, які закладаються у освітні стандарти.
Семінар тривав два дні. У перший день у заході взяли участь освітяни, представники Міністерства соціальної політики України, Національної поліції та громадських організацій. Спікери семінару поділилися досвідом профілактичної роботи, розповіли про основні види та форми торгівлі людьми, а також надали рекомендації щодо попередження потрапляння до ситуацій ризику.
Другого дня представники Українського фонду «Благополуччя дітей» спільно з освітянами працювали над проектом програми просвітницької та виховної роботи з протидії торгівлі людьми у початковій школі, обговорили ключові теми проведення занять з безпеки життя для дітей та молоді.
Ознайомитися з матеріалами семінару можна за посиланням МАТЕРІАЛИ

Немає коментарів:

Дописати коментар