вівторок, 20 листопада 2018 р.

«Ні» — насильству та жорстокому поводженню з дітьми

 Цьогоріч на Чернігівщині зафіксовано більше 30 випадків проявів насильства стосовно дітей. На жаль, дуже часто дитина сприймає це як належне, адже так поводяться батьки між собою або ж із старшими братами чи сестрами. Іноді дитина просто не знає, до кого звернутися.
Як протидіяти жорстокому поводженню та домашньому насильству, вкотре обговорили у Чернігові представники служб у справах дітей та профільних структурних підрозділів. Круглий стіл "Протидія жорстокому поводженню щодо дітей та домашньому насильству", організований Службою у справах дітей Чернігівської ОДА за підтримки Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій області, не випадково проведений сьогодні: 20 листопада у світі відзначається День дитини.
— Про права найменших потрібно пам’ятати не лише у цей день. Відтак, потрібна систематична превентивна робота всіх дотичних служб. Особлива увага — заклади освіти. Кожна дитина має знати, куди їй звернутися, якщо вона стала жертвою проявів агресії, насильства, булінгу, — наголосила заступник начальника Служби у справах дітей ОДА Юлія Олифіренко і додала, що активно до роботи мають долучатися об’єднані територіальні громади, де обов’язково повинні працювати служби у справах дітей.
Голова громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна переконана, що у суспільстві недостатньо змінити існуючі стереотипи. Варто створити територію ненасильства, де кожний громадянин чи то села, чи то міста буде активним учасником розбудови своєї громади. Зокрема, має проводитися робота зі створення жіночих організацій в ОТГ. Уже є першопрохідці — Кіптівська ОТГ.
Заступник директора обласного центру практичної психології і соціальної роботи Ірина Грищенко висвітлила питання "Функції закладів освіти у виявленні дітей, які постраждали від жорстокого поводження" та закликала представників служб у справах дітей об'єднаних територіальних громад до співпраці з працівниками психологічної служби закладів системи освіти області.
Також учасники «круглого столу» обговорили нововведення у законодавстві стосовно соціального захисту сімей та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Немає коментарів:

Дописати коментар