пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Навчальний семінар «Формування безпечного освітнього середовища»

10 січня 2019 року на базі Іванівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Іванівської сільської ради Чернігівського району методистом навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Іриною Лісовецькою проведено навчальний семінар для класних керівників та працівників психологічної служби Іванівської сільської ради «Формування безпечного освітнього середовища».
Семінар відкрила Ольга Большун, методист відділу освіти Іванівської сільської  ради, яка наголосила на актуальності цієї проблеми у закладах освіти та ролі класних керівників у її вирішенні.
У ході семінару розглядалися питання: «Безпечне середовище», «Складові безпечного середовища», «Булінг: види та ознаки», «Фактори виникнення булінгу», «Особливості поведінки дитини, яка зазнає цькування», «Стратегії запобігання булінгу». Акцентовано увагу на алгоритмі припинення булінгу в класі. Презентовано та обговорено профілактичні відеоролики.
Із метою попередження булінгу в освітньому закладі учасниками семінару практично опрацьовані вправи, спрямовані на формування позитивного мікроклімату в класі, згуртування дітей.
У семінарі взяли участь 34 працівника освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар