понеділок, 14 січня 2019 р.

Навчальний семінар-тренінг за програмою «Навчіть дитину захищатися»

11 січня 2019 року на базі Ніжинської загальноосвітньої школи I-III ст. №1 Ніжинської міської ради Чернігівської області методистами навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Дрозд Оленою Миколаївною та Шутюк Наталією Володимирівною проведено навчальний семінар-тренінг для працівників психологічної служби міста Ніжина за програмою «Навчіть дитину захищатися» (для дітей віком 4-9 років). Програма спрямована на формування навичок безпечної поведінки, формування особистих кордонів та попередження сексуального насильства над дітьми. У семінарі узяли участь: методист з психологічної служби міського методичного кабінету Ніжинської міської ради Гіль Олена Миколаївна, практичні психологи закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Загалом 20 осіб.
У першій частині семінару Дрозд Оленою Миколаївною було ознайомлено учасників з теорією впровадження програми та надано рекомендації щодо методики та організації її впровадження, наголошено на дотриманні структури та врахуванні вікових психологічних особливостей цільової аудиторії (діти віком 4-9 років). В ході практичної частини семінару учасники, під супроводом Шутюк Наталії Володимирівни, спробували себе в ролі ведучих інтерактивних бесід для дітей, передбачених програмою, мали можливість обговорити питання, які можуть викликати труднощі та поділитися своїми думками щодо її ефективності.
Учасники семінару-тренінгу отримали свідоцтва та методичний посібник «Навчіть дитину захищатися» (в електронному вигляді).

Немає коментарів:

Дописати коментар