пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Навчальний семінар для працівників психологічної служби міста Чернігова за Програмою «Вчимо дитину захищатися»

21 березня 2019 року на базі методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецькою Іриною Миколаївною  проведено навчальний семінар для працівників психологічної служби міста Чернігова за Програмою Міністерства освіти і науки України, Українського фонду «Благополуччя дітей»  «Вчимо дитину захищатися».
Програма спрямована на формування у дітей 10-13 років життєво необхідних знань й умінь щодо захисту від можливої небезпеки та ризиків у взаємодії як з дорослими, так і з ровесниками. Програма складається із інтерактивних ігор, які ґрунтуються на матеріалах кампанії Ради Європи «Один із п’яти», присвячених ознайомленню дітей  та дорослих з основними правилами безпечної поведінки та спрямована на профілактику сексуального насильства та сексуальної експлуатації.  
Під час семінару практичні психологи і соціальні педагоги стали активними учасниками гри «Аукціон правил безпечної поведінки» мета якої – надати життєво необхідні знання, які допоможуть дитині уникнути небезпеки у взаємодії з іншими. У рамках заходу учасниками методично опрацьована гра-квест «День Х», надані рекомендації щодо проведення її у освітньому закладі.
Участь у навчальному семінарі взяло 24 фахівця психологічної служби міста Чернігова.

Немає коментарів:

Дописати коментар