пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Зустріч працівників Центру з офіцерами курсів підвищення кваліфікації психологів відділів соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів ДКВС України

20 березня 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського відбулася зустріч з метою обміну досвідом працівників Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області з офіцерами курсів підвищення кваліфікації психологів відділів соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів ДКВС України, науково-педагогічними працівниками кафедри психології Академії Державної пенітенціарної служби.
У ході зустрічі директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Олена Антоненко ознайомила присутніх з основними напрямками психологічного супроводу учасників освітнього процесу, структурою та специфікою діяльності психологічної служби системи освіти. У ході обговорення було визначено ряд напрямків та проблем, які є спільними для психологічних служб обох структур щодо надання психологічної допомоги своїм цільовим групам. Зокрема, актуальними є профілактичні та корекційні заходи щодо формування навичок вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом, саморегуляції та соціальної адаптивності.
Методист Центру Людмила Третиннікова ознайомила присутніх з принципами використання метафоричних асоціативних карток як одним із варіантів здійснення діагностичної та корекційної роботи з використанням арт-терапевтичних технік. Було проведено декілька практичних вправ та подальше їх обговорення. Зустріч пройшла у доброзичливій колегіальній атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар