пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Навчальний семінар для працівників психологічної служби міста Ніжина за профілактичною програмою «Вчимо дитину захищатися»

7 травня 2019 року на базі Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Ніжинської міської ради методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецькою Іриною Миколаївною  проведено навчальний семінар для працівників психологічної служби міста Ніжина за Програмою Міністерства освіти і науки України, Українського фонду «Благополуччя дітей»  «Вчимо дитину захищатися».
Програма спрямована на формування у дітей 10-13 років життєво необхідних знань й умінь щодо захисту від можливої небезпеки та ризиків у взаємодії як з дорослими, так і з ровесниками. Програма складається із інтерактивних ігор, які ґрунтуються на матеріалах кампанії Ради Європи «Один із п’яти», присвячених ознайомленню дітей  та дорослих з основними правилами безпечної поведінки та спрямована на профілактику сексуального насильства та сексуальної експлуатації.
Під час семінару практичні психологи і соціальні педагоги стали активними учасниками гри «Аукціон правил безпечної поведінки» мета якої – надати життєво необхідні знання, які допоможуть дитині уникнути небезпеки у взаємодії з іншими. У рамках заходу учасниками методично опрацьована гра-квест «День Х». Практичний психолог та соціальний педагог Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 14 Ніжинської міської ради Сілівоненко Катерина Олександрівна поділилась власним досвідом впровадження гри-квест «День Х» серед здобувачів освіти закладу.
У ході семінару Лісовецькою Іриною Миколаївною  надані рекомендації щодо етапів проведення Програми у освітньому закладі, налагодження взаємодії з батьками та педагогами, як важливого фактору ефективності впровадження програми та досягнення профілактичної мети.
Участь у навчальному семінарі взяло 16 фахівців психологічної служби міста Ніжина.

Немає коментарів:

Дописати коментар