середу, 16 жовтня 2019 р.

Всеукраїнська конференція «Безпечна і дружня до дитини школа в контексті реформи НУШ»

8-10 жовтня у м. Києві  директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Олена Антоненко  взяла участь у Всеукраїнській конференції «Безпечна і дружня до дитини школа в контексті реформи #НУШ».  Почесними учасниками Всеукраїнської конференції стали представники Міністерства освіти і науки, відповідних міністерств та відомств, департаментів освіти та науки обласних та Київської міської держадміністрації. Мета конференції:  ознайомитися з результатами моделювання концепції «Безпечна і дружня до дитини школа» (БДДШ) у пілотних навчальних закладах, а також визначити подальші напрямки і пріоритетні заходи, які допоможуть іншим освітнім закладам України перейняти позитивний досвід.
В рамках конференції було проведено Міжсекторальний круглий стіл «Попередження та реагування на випадки насильства і боулінгу в закладах освіти та тренінг «Створення безпечного і сприятливого середовища в школах». Досвідом формування безпечного освітнього простору поділилися представники ЮНІСЕФ у Республіці Хорватія. Власну точку зору на проблему презентували учнівська та студентська молодь, а також вітчизняні і міжнародні організації. Модераторами виступили Олена Сакович, керівниця сектору освіти, #ЮНІСЕФ та Світлана Фіцайло, заступниця начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин.
Актуальною залишається профілактика булінгу та поширення відновних практик у закладах освіти, про що зазначила у своєму виступі Ольга Флярковська, начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи, доцентка кафедри державної служби та менеджменту освіти ДНУ Інститут модернізації змісту освіти. Ольга Флярковська наголосила на важливості налагодженої співпраці працівників психологічної служби з педагогічними працівниками та батьками у питанні профілактики насильства у освітньому середовищі та збереженні психологічного здоров'я здобувачів освіти.
З матеріалами конференції можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ

Немає коментарів:

Дописати коментар